Na Festivalu europske kratke priče više od 20 vrsnih književnika

11. Festival europske kratke priče održat će se od 27. svibnja do 1.

11.5.2012.
13:44
VOYO logo

Jedanaestom po redu Festivalu europske kratke priče zemlja partner bit će Nizozemska, iz koje nam dolazi Cees Nooteboom, velika književna zvijezda koja se u kuloarima često povezuje s Nobelovom nagradom za književnost.

Književnik Joachim Sartorius Notebooma je opisao kao filozofa, bonvivana, vragolana, sanjara i metafizičara, kozmopolita i nomada, kuhara i melankolika. Nooteboom se proslavio prozom i putopisima, a na FEKP-u će predstaviti djelo "Last Afternoon".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim vrhunskog Nootebooma, festival će posjetiti, također, vrhunski književnici poput Davida Albaharija, Clemensa Meyera i Gyorgyja Dragomana, a domaće redove predstavljat će Neven Ušumović, Zoran Ferić i mnogi drugi.

Čitanja, druženja, okrugli stolovi, predstavljanja i razgovori s književnicima održat će se u književnom centru Booksa, Studentskom centru, kazalištu ZKM, Filozofskom fakultetu i VIP Clubu, dok će se pazinski program ugostiti Pučko otvoreno učilište i pazinski Spomen dom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neformalno otvorenje ovogodišnjeg FEKP-a održat će se u nedjelju, 27. svibnja s već tradicionalnim programom 'Čuvajte se: hrvatski umjetnici kuhaju!'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo