Na buvljaku 'za siću' kupio sliku vrijednu milijune!

Jedan bi Bosanac koji živi i radi u Njemačkoj preko noći mogao postati milijunaš. Naime, slučajno je na buvljaku kupio sliku koja možda pripada poznatom austrijskom slikaru Egonu Schieleu.

13.9.2011.
13:56

"Nisam znao tko je autor, ali kad sam došao kući i vidio na poleđini slike potpis, uključio sam internet i ostao šokiran vidjevši da je to što sam kupio za nekoliko eura vrijedno milijune", ispričao je muškarac za Dnevni avaz.

Slika je, sudeći prema motivu i potpisu na poleđini, vjerojatno nastala u ranijem periodu Schieleovog stvaralaštva, ali je pobudila zanimanje stručnjaka s obzirom na to da je nedavno jedna njegova slika prodana u Londonu za astronomskih 30 milijuna eura.

Već se javio jedan zainteresirani kupac

Na uljanoj slici nalazi se par u brodu koji izvlači mrežu, oslikavajući tegobu života. Stručnjaci kažu da bi ova slika mogla pripadati seriji Schieleovih slika brodova.

Kustos dr. Robert Holzbauer kaže da je zasad dokazano da je slika stara stotinjak godina, ali još treba ustanoviti je li joj autor Schiele.

Dok se čeka nalaz stručnjaka, potencijalnom milijunašu – vlasniku slike – javio se i jedan od najvećih kolekcionara i vlasnik velikog broja Schieleovih slika u Americi, koji je već iskazao interes za sliku.

Možda će te zanimati

SVE TAJNE ZAGREBAČKE STRIPTIZETE /

'Političari su izuzetno neugodni, stalno dobivam bizarne ponude. Jedna je bila posebno jeziva...'

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali