Možda je Peristil još daleko, ali Splitsko ljeto ima plan

Unatoč zakašnjenju od nekoliko tjedana, Festivalsko vijeće Splitskog ljeta prihvatilo je program 57.

17.5.2011.
17:05
VOYO logo

Iako je novi ravnatelj Splitskog ljeta Nikša Bareza htio operu vratiti na Peristil, to mu nije omogućeno.

'Imao sam ambiciju vratiti se na Peristil. To nije moguće jer je obnova Peristila polagana, skele se ne mogu skinuti i moram pronaći nova rješenja, što ne znači i nove prostore. Lani smo imali VerdijevaOtella. To je sjajno obavljeno, ali nije prošlo adekvatno jer ozvučenje nije bilo na visini izvedbe', rekao je još u ožujku Bareza, koji je dobio i angažman kao gostujući šef dirigent Opere u Ciudad de Mexicu. A na upit kakva je suradnja s v.d. intendantom Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu Duškom Mucalom, Bareza je bio kratak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Dobra. Imamo novi pravilnik koji je predložilo Ministarstvo kulture i koji su potpisale sve strane', rekao je Bareza.

On će dirigirati opernom premijerom na Peristilu (režiju potpisuje Ozren Prohić), kao što će dirigirati i opernim gala koncertom. Nova ravnateljica dramskog programa Senka Bulić odlučila se za premijeru Euripidove Hekube u režiji Felixa Alexe te predstavu-performans Satis sunt mihi pauci u režiji Jean-Michella Bruyerea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reprizno se izvodi i lanjska uspješnica Smij i suze starog SplitaIvana Kovačića u režiji Gorana Golovka, koji je za režiju dobio nagradu Judita.

Tu je i gostovanje Gogoljeva Revizora Dubrovačkih ljetnih igara i ZeKaeMa u režiji Jerneja Lorencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnateljica baletnog dijela programa Almira Osmanović izabrala je Teodorakisov balet koji će koreografirati I. Herzog. Novca je manje nego prošle godine. Ministarstvo kulture za festival daje 1.6, Grad 1..3, a županija 400.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo