Ministar protivreči Putinu: Čajkovski nije bio gej!

Ruski ministar kulture smatra da Čajkovski jednostavno nije pronašao odgovarajuću životnu saputnicu

18.9.2013.
22:58
VOYO logo

Ruski ministar kulture Vladimir Medinski poriče da je čuveni kompozitor Petar Iljič Čajkovski bio gej, što je dugo smatrano istorijskom istinom, a što je nedavno rekao i ruski predsednik Vladimir Putin.

Ministar, međutim, tvrdi da nema nikakvih dokaza da je ovaj veliki kompozitor 19. veka bio ma šta drugo do usamljen čovek, koji nije uspeo da nađe odgovarajuću ženu kojom će se oženiti, prenosi "Blic".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar je to mišljenje izrazio odgovarajući na pitanja o kompozitorovoj seksualnosti, sa kojima se suočio povodom filma o Čajkovskom koji se snima sredstvima ruske vlade.

Vladimir Medinski

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Život kompozitora se u tom filmu detaljno opisuje, ali se njegovo seksualno opredeljenje zanemaruje. Scenario filma je izgleda nedavno menjan, kao bi se iz njega u klonilo sve zbog čega bi mogao doći na udar novog zakona o "propagiranju homoseksualnosti".

Ministar, međutim, ovakvim stavom protivreči samom Putinu, koji je u nedavnom intervjuu za "Asošijetid pres", na pitanje o pravima gej osoba u Rusiji, između ostalog rekao i da "kažu da je i Pjotr Ilič Čajkovski bio homoseksualac".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vladimir Putin

- Iskreno, ja ga ne volim zbog toga, već zato što je bio veliki muzičar i svi volimo njegovu muziku. Pa šta? -, rekao je tada Putin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo