Milan Mladenović ipak dovoljno popularan da dobije ulicu u Zagrebu

Inicijativa HDZ-a nije uspela

13.12.2012.
16:18
VOYO logo

Milan Mladenović, frontmen beogradske rok grupe Ekatarina Velika, odlukom gradske skupštine dobio je svoju ulicu u naselju Jakuševac u Novom Zagrebu, izvestila je Hrvatska televizija. Odbornici SDP-a ocenili su da je Mladenović kao rođeni Zagrepčanin zaslužio ulicu u Zagrebu, pogotovo zbog činjenice da je njegova grupa u Hrvatskoj bila popularna.

Želeli smo da odamo priznanje, ne toliko ličnosti Milana Mladenovića, koliko urbanoj kulturi Zagreba i prostora ondašnje države 80-ih godina 20. veka – rekao je predsednik Odbora za imenovanja naselja, ulica i trgova Marin Knezović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako prenosi Tanjug, odluci većine u skupštini prethodio je zahtev odbornika HDZ-a da se donošenje odluke o imenovanju ulice po Mladenoviću odloži jer, prema njihovom mišljenju, nije u skladu sa kriterijumima.

EKV nije bila toliko popularna u Hrvatskoj da bi ulice u Zagrebu bile nazivane po imenima njihovih članova, a i način života, s obzirom da su pomrli od droge, šalje pogrešnu poruku mladim generacijama, ocenili su odbornici HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imenovanje je došlo zbog hira pojedinih odbornika – rekla je šefica odborničkog kluba HDZ-a u skupštini grada Margareta Mađerić. Desetak metara dalje od Mladenovića svoju ulicu je dobio kompozitor Karlo Metikoš, poznat po umetničkom imenu Met Kolins.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo