'Metak za sve' kao gradska svakodnevnica

Riječki HKD Teatar najavio je premijeru drame Metak za sve spodnaslovom Drama u 24 krnja prizora srpskoga dramskog pisca Dušana Spasojevića u režiji poznatog Nemanje Rankovića.

5.3.2010.
10:58
VOYO logo

Tekst nosi podnaslov Drama u 24 krnja prizora, a govori o gradskoj svakodnevici s naglaskom na narkomanske krugove.

Glume Dražen Mikulić, Nenad Šegvić, Edita Karađole, Andreja Blagojević, Jelena Lopatić, Damir Orlić, Aleks Đaković, Goran Guksić i Marija Geml.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Scenografkinja je Ljerka Hribar, kostimografkinja Ana Marija Prelog, skladatelj Duško Rapotec Ute, a prevoditelj Franjo Car.

Dušan Spasojević (1980.) diplomirao je na Akademiji braće Karića u Beogradu upravo dramom "Metak za sve". Njegova predstava "Odumiranje", koju je napisao na drugoj godini studija, nagrađena je 2007. na Međunarodnom festivalu malih scena u Rijeci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dramski glumac i redatelj Nemanja Ranković (1979.) diplomirao je na Akademiji umetnosti u Novome Sadu u klasi Vide Ognjenović. Sudjelovao je u projektima u nekoliko velikih kazališnih institucija. Umjetnički je direktor Narodnog pozorišta Užica.

HKD Teatar je udruga kazališnih profesionalaca koju su 1993. osnovali dramski glumac Nenad Šegvić i redatelj Lary Zappia sa željom da u se u Rijeci "zaigra drukčiji dramski repertoar", i to klasici 20. stoljeća koji u tom gradu još nisu izvođeni na hrvatskome jeziku, te aktualne dramske uspješnice sa svjetskih kazališnih scena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HKD Teatar dosad je postavio 20 predstava, a premijera drame Metak za sve najavljena je za 10. ožujka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo