Mesiću prva 'PričeST', Šukeru utješna nagrada!

Pričigin je dodijelio nagradu na najbolju javnu priču!

24.3.2010.
22:48
VOYO logo

Splitski festival pričanja priča dodijelio je u Kazalištu lutaka nagradu PričeST. Skoro mjesec dana čitatelji net.hr-a glasali su za svoje favorite birajući između deset kandidata najbolju javnu priču unazad godinu dana, te na kraju ostali iznenađeni konačnim pobjednikom.

Podsjetimo, nakon držanja vodeće pozicije tjednima prije, činilo se da su Ivan Šuker i njegova izjava ''Spasit ćemo se novim porezima i kreditima'' nepobjedivi. Njegova razlika u broju glasova u odnosu na ostale kandidate činila se nepremostiva. No, prevarili smo se!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednjih sati ministru financija je neočekivano počela rasti ''nepopularnost'', dok je Stjepan Mesić tog dana, skoro jedini od kandidata, uspio ''šarmirati'' čitatelje i nekim čudom odnijeti pobjedu.

Na kraju je Mesiću pripalo 43 posto od ukupno više od šest tisuća glasova čitatelja net.hr-a., dok je Šuker osvojio drugo mjesto sa osvojenih 32 posto glasova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201003190099006 Zbog tog iznenađujućeg obrata (kojeg smo nazvali šukerijanskim) posljednjeg popodneva trajanja ankete na net.hr-u, organizacijski odbor Pričigina odlučio je postupiti pošteno i časno, kako i priliči jednom takvom događanju te dodijeliti dvije nagrade kako nitko od sudionika ''prvopričesničkog dvoboja'' ne bi ostao ''kratkih rukava''.

Tako je Stjepan Mesić zbog izjave ''Nikada ja nikoga iz Podravke nisam zvao'' proglašen pobjednikom prve PričeST-i, dok je Šukiju i njegovom spasonosnom rješenju dodijeljena Utješna prva PričeST. arti-201003190062006 Bivši predsjednik svih Hrvata doći će po svoj ''trofej'' u Split osobno u petak, dok će Šukiju ''zaslužena'' nagrada umotana u najlon sa zračnim mjehurićima ipak morati biti isporučena poštom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Splitski festival pričanja priča dodijelio je i nagradu za Prijatelja Pričigina portalu net.hr zbog uspješne suradnje i praćenja festivala na što je naš portal izrazito ponosan i sretan, te se zahvaljuje Pričiginu na ukazanom povjerenju i odličnoj suradnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo