Play ponuda

Ljubav prema riziku u MSU-u

shimmer fallback
26.4.2012.
9:45
Play ponuda

Zastupljene su razne umjetničke forme – skulpture, instalacije, fotografije, videoradovi, slike, crteži, ali i performans popularne peteročlane francuske plesne skupine Les Gens d’Uterpan kojim su plesači otvorili izložbu i pokazali kako je moguće povezati tijela neprekinutom niti sline istodobno preispitujući granice izdržljivosti koja je trajala dva sata.

Umjetnici su stvorili provokativna djela među kojima je najistaknutija Orlan, koja je brojnim estetskim operacijama promijenila vlastiti izgled ne bi li što više nalikovala povijesnim umjetničkim idealima ljepote.

I ostala su djela angažirana, bizarna, erotizirana i prikazuju kako je moguće koristiti vlastito tijelo kao umjetnički alat, a sve kako bi publiku natjerala na promišljanje o vremenu i svijetu u kojem žive.

Izložba je realizirana uz pomoć Fracova – regionalnih francuskih fondova za suvremenu umjetnost, mobilnih fundusa umjetnina.

Domaći umjetnik Zlatan Vehabović posebno za izložbu apstraktnim je motivima oslikao peugeot 208 izložen ispred MSU-a od čije će prodaje na dražbi dio novca biti darovan Fondu za razminiranje Hrvatske.

Kustosi izložbe su Pascal Neveux, Languedoc-Roussillon Emmanuele Latreille i Leila Topić.

Play ponuda
Play ponuda