LEGENDARNI TENOR: / Jose Carreras u pulskoj Areni održao humanitarni koncert

Image
23.7.2016.
22:43
VOYO logo

Carrerasu, koji se nakon deset godina ponovno vratio u Pulu i nastupio kako je i sam priznao "na jednoj od najljepših otvorenih pozornica na svijetu", pridružile su se i hrvatske umjetnice, sopranistica Martina Zadro i violončelistica Ana Rucner, a pratio ih je Simfonijski orkestar riječkoga HNK.

Riječ je o humanitarnom koncertu kojim se prikupljao novac za Dječji odjel riječkoga KBC-a i Centar za rehabilitaciju Veruda u Puli koji je održan pod pokroviteljstvom hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, a poduprli su ga glavni sponzor Bina-Istra, gradovi Pula, Rijeka i Opatija te Istarska i Primorsko-goranska županija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image

'A LIFE IN MUSIC': Jose Carreras oduševio Pulu i njezine goste

Image

'A LIFE IN MUSIC': Jose Carreras oduševio Pulu i njezine goste

Jose Carreras je na repertoaru ovog dvosatnog koncerta imao niz arija iz opera, opereta i mjuzikla koji su, a sudeći po reakcijama, pulska publika iznimno dobro prihvatila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvodio je djela Gioacchinija Rossinija, Edvarda Griega, Carlosa Gardela, Astora Piazzole, Nicole Valente, Geronima Gimeneza i ostalih.

Carrerasova bogata diskografija uključuje više od 160 snimaka, 50 opera, oratorija, popularnih i klasičnih recitala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobitnik je mnogih zlatnih i platinastih ploča, ukupno je prodano oko 85 milijuna snimaka Jose Carrerasa diljem svijeta.

Koncerti "tri tenora" koji je inicirao sam Carreras zajedno sa svojim kolegama Placidom Domingom i Lucianom Pavarottijem sada su već legenda koju je pratilo više od dvije milijarde ljudi diljem svijeta. Ti koncerti su ostavili neizbrisiv trag u svijetu opere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među brojnim uglednicima na koncertu u pulskoj Areni bili su ministar finacija Zdravko Marić, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković te ministar turizma Anton Kliman, kao i istarski te primorsko-goransko župan Valter Flego i Zlatko Komadina sa suradnicima.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo