Kusturica se pošteno isprovaljivao u intervjuu

Magazin njemačkog lista Süddeutsche Zeitung objavio je opširni intervju s kontroverznim redateljem Emirom Kusturicom pod nazivom Ja sam đavo, u kojem se srpski redatelj dobro 'izblamirao'.

19.8.2011.
16:47
VOYO logo

U navedenom se intervju, između ostalog, razgovaralo i o odnosu Kusturice sa Slobodanom Miloševićem te s bosanskim redateljem Danisom Tanovićem.

Kad ga je novinar SZ-Magazina upitao o odnosu s bivšim srpskim predsjednikom Slobodanom Miloševićem, uz konstataciju da je posljednjeg novinara koji je to pokušao istjerao iz svog sela, Emir Kusturica je odgovorio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Bio je to jedan televizijski novinar iz Hrvatske, prije dvije godine. On je tvrdio da sam ja s Miloševićem pio viski za vrijeme masakra u Srebrenici, što je, naravno, besmislica. U to vrijeme sam bio u Cannesu. Uostalom, ja kad pijem, pijem votku, a ne viski', rekao je Kusturica i dodao:

'Čovjek me nije prestajao provocirati. Rekao je da je Milošević bio Hitler. Kako to može tvrditi za jednog malog bankara iz Beograda? Nakon pedeset drugih pitanja o Miloševiću, prekinuo sam intervju, no nisam ga izbacio. Ali, naravno da sam sada đavo. Vi, dakle, imate šansu da upoznate đavla', rekao je Kusturica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjajan redatelj, loš čovjek

Na pitanje je li točno da si je na nozi namjeravao istetovirati lik Miloševića, redatelj je odgovorio:

'Htio sam jednom napraviti tetovažu – kao što je Maradona istetovirao Fidel Castru. Ali, Milošević uistinu nikada nije dolazio u obzir. Istina je da sam nakon izbijanja rata pozdravljao svakog tko je htio spasiti Jugoslaviju kao državu. To je bilo idiotski. Milošević je pokazao da je isto tako nesposoban kao i svi ostali političari', kazao je Kusturica. Kako se nosi s lošim imidžom na Zapadu, s obzirom na svoju bliskost sa srpskim agresorom, Emir je imao spreman odgovor. 'Bosanski filmski redatelj Danis Tanović je jednom rekao o meni: Sjajan redatelj, ali loš čovjek. Na to sam ja odgovorio: Danise, ti si jedan fantastičan čovjek, ali si kao redatelj nula', kazao je Kusturica te nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Naravno da mi smeta moj ugled. Čovjek može život provesti ili spašavajući svoj ugled i izvlačeći citate iz konteksta, ili može živjeti. Ja sam se odlučio za ovo drugo', prenosi Deutsche Welle.

Prethodni članci:

arti-201108170108006 arti-201105120463006 arti-201008270620006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo