Poznati režiser izazvao sramotan skandal u BiH

Uz podršku lokalnih vlasti, redatelj Emir Kusturica u petak je počeo rušiti staro austrijsko zdanje u Trebinju što je kod tamošnjih stanovnika izazvalo revolt.

15.6.2012.
12:20

Trebinjani su se u petak doslovce digli na noge kako bi prosvjedovali jer im, ističu, redatelj Emir Kusturica uništava kulturno bogatstvo njihovog grada. Naime, Kusturica je, uz podršku vlasti, bagerima počeo rušiti staru austrijsku tvrđavu Petrinja iznad Trebinja zbog čega je veća grupa građana blokirala put prema tvrđavi. Pokušavaju spriječiti kamione koji bi nakon rušenja odande trebali odvoziti kamen, piše portal Buka. A kamen bi se, pak, trebao koristiti za izgradnju Andrić-grada u Višegradu koji će Kusturica koristiti i za snimanje svog filma.

Načelnik promijenio mišljenje

Milorad Dodik, pak, nedavno je kazao da je Andrić - grad u stvari poklon Višegradu u koji svake godine dolaze turisti. No, načelnik Trebinja, koji je također prije podržavao Kusturicu sada je zbog svojih nezadovoljnih građana izašao na teren i promijenio mišljenje.

"Nedavno dok sam bio u Beogradu ponovo me je zvao Kusturica i pitao može li uzeti kamenje s neke tvrđave za koju je tvrdio da je u veoma lošem stanju, i da je od ranije srušena. Ja sam mu rekao da može ako mu to dozvole i druge institucije. Saznao sam od suradnika da su se nezadovoljni građani okupili, ja ih u potpunosti razumijem, i naredio sam da se obustavi rušenje do daljnjeg. Ja sam pomislio da je tvrđava u lošem stanju, ali sada vidim da nije bilo tako", prokomentirao je načelnik Dobroslav Ćuk.

Inače, Kusturica je izuzev odobrenja za rušenje stare austro-ugarske tvrđave za gradnju Kamengrada već dobio oko milijun i 400 tisuća kuna, te odobrenje da sruši još neke objekte.

Možda će te zanimati

Friteza Pro Delimano
Od 479,95knOd 599,95kn
Pržena hrana s manje masnoće? Moguće je uz Pro fritezu na vrući zrak. Naručite Online.

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali