Kružok s Borisom Mitićem u Dokukinu

Dokukino 13. svibnja u goste dovodi jednog od najuspješnijih suvremenih srpskih dokumentarista Borisa Mitića. Prikazat će se dva njegova filma, a moći ćete i razgovarati s njim iz udobnih fotelja

7.5.2010.
12:32
VOYO logo

Na velikom platnu prikazat će se dva njegova filma, posljednji DOVIĐENJA, KAKO STE? (2009.) u 19.00 h i LEPA DIJANA (2003.) u 21.00 h.

Nakon što je nekoliko godina radio kao novinar u beogradskom predstavništvu agencije France press kupio je kameru i ubrzo se zarazio dokumentarizmom. Kako sam kaže u prvih nekoliko dana je “naučio sve dugmiće i opredijelio se za dijančerose iz susjedstva.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultat je film ‘Lepa Dijana’ koji je prikazan na više od 80 festivala, dobio je 12 međunarodnih nagrada, emitiran na osam nacionalnih televizija te je ušao u nastavni program studija vizualne antropologije u Austriji i Kanadi. Boris je samouk i u produkciji dokumentarnih filmova i u marketingu koji nevjerojatno uspješno odrađuje. Uz njegovo ime vezuje se epitet najuspješnijeg gerilskog marketinga s naših područja. Lepa Dijana je poznata i kao “najtiražniji dokumentarac na balkanskom crnom tržištu”, a iako u Hrvatskoj još nikada nije imala službeno prikazivanje film se svojevremeno distribuirao čak i u Citroenovim salonima pa su ga mnogi ipak imali priliku vidjeti.

O tome kako sastaviti dijanu, kako snimiti uspješan film te ga plasirati na tržište bez prethodnog iskustva i ostalim pitanjima koja vas zanimaju porazgovarajte s Borisom 13. svobnja u Dokukinu CROATIA u programu pod nazivom “MEET THE MITIĆ”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo