'Krajnje je primitivno zabraniti snimanje Angelini'

14.10.2010.
16:52
VOYO logo

Žbanić, redateljica filma "Grbavica" i osnivačica umjetničke udruge Deblokada, u priopćenju za javnost zatražila je da se dopusti snimanje filma u BiH i trenutačno poništi odluka federalnog ministarstva kulture i športa.

"Smatramo da poništavanje odobrenja za snimanje filma redateljice Jolie predstavlja vrhunski primitivizam i totalitarizam. Naša solidarnost sa ženama žrtvama rata neupitna je. Na žalost, iza ove zabrane ne stoje nikakvi plemeniti motivi, bol i ostali razlozi koji se spominju", istaknula je u priopćenju Jasmila Žbanić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bosanskohercegovačka redateljica dodaje da ima potpuno povjerenje u redateljicu Angelinu Jolie, kao i u glumačku i produkcijsku ekipu iz Bosne i Hercegovine.

Ministarstvo kulture Federacije BiH u srijedu je zabranilo snimanje filma "Untitled love story" na području tog bosanskohercegovačkog enititeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluka o zabrani donesena je nakon susreta ministra Gavrila Grahovca s predstavnicama udruge „Žene-žrtve rata“ koja okuplja Bošnjakinje što su tijekom rata u BiH bile izvrgnute seksualnom zlostavljanju i silovanjima.

Sama Angelina Jolie prošli je tjedan poslala pismo udruzi „Žene-žrtve rata“ moleći njene članice da ne donose zaključke prije nego što vide film. Također je iskazala spremnost da se sastane s članicama te udruge i s njima razgovara o sadržaju filma no one su to odbile.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brojni mediji u BiH u četvrtak su također osudili zabranu snimanja filma Angeline Jolie.

Prethodni članci:

arti-201010140039006 arti-201010130529006 arti-201009230448006 arti-201008250460006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo