'Komercijala nije grijeh. Radim ono što publika traži'

U dobro zamračenoj dvorani noćnog, alternativnog kluba Močvara prikazana je Cigla, animirani film strip-crtača Dubravka Matakovića.

24.11.2012.
17:30
VOYO logo

Radnja filma ide ovako: u slavonski gradić u pećnici na drva dolete dva vanzemaljca. Odmah budu izloženi nepodnošljivim prdežima i teškim oblicima nasilja lokalnih bezumnika. Nakon svega što dožive na zemlji, svemirci pobjegnu natrag u svemir, ali sa sobom ponesu i čarapu koju kad pomirišeš dobivaš halucinacije kao da si se našmrkao neke teške droge. U tom drogeraškom bunilu ispale iz pećnice projektil koji potpuno raznese zemaljsku kuglu, piše arteist.hr.

Film, navodi se na arteistu, ima pomalo konfuznu radnju, pa se na trenutke stjecao dojam da je Mataković zastranio u neki artizam, ali poslije projekcije, u razgovoru s publikom, vinkovački autor objasnio je da su za vrijeme rada na filmu brzo probili proračun, pa je mnoge scene morao kratiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Otud je nastala određena konfuznost i nenamjerni art', rekao je Mataković, opisujući sebe kao osobu koja ne voli čeprkati po artu i koja želi da njegov film bude komercijalan, dopadljiv i svima razumljiv, pa i Japancima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dubravko Mataković je dugogodišnji suradnik našeg portala, koji svake srijede na Webcafe-u objavljuje fantastični strip Overkloking. No, računa na to da će njegove strip table jednom biti objavljene i na papiru.

Netko mu je iz publike okupljene na projekciji filma u Močvari prigovorio da u stripovima koje radi zadnjih godina ne osjeća dušu, nego samo kompiliranje starih ideja. Mataković mu je na to kratko odgovorio: 'Je** ga, moram održavati bankovni račun. Komercijala nije grijeh. Radim ono što publika traži', objasnio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim što crta, Mataković upravo priprema i predstavu o smaku svijeta koja je će u vinkovačkom kazalištu biti prikazana na datum kada bi se po kalendaru Maja taj smak trebao dogoditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo