Dokukino se vraća ljepše, novije i udobnije nego ikad

Novu sezonu "Dokukina", čiji je repertoar posvećen dokumentarcima, otvorit će 4. listopada film "Narko kultura" Shaula Schwartza, a uoči službenog početka programa, 27.

24.9.2014.
15:00
VOYO logo

U novoj sezoni kino se smjestilo u Kulturno-informativnom centru (KIC).

"Nakon godinu dana izbivanja iz KIC-a, kino se vraća ljepše, novije i udobnije nego ikad, te spremno za publiku željnu filmske stvarnosti", najavljuju iz Dokukina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dokumentarci će se prikazivati četiri puta tjedno – četvrtkom, petkom, subotom i nedjeljom. Projekcije će se tijekom tjedna održavati u manjoj dvorani na prvom katu, a vikendom u preuređenoj kino-dvorani na katu iznad.

O jednoj od najprovokativnijih i najutjecajnijih političkih i literarnih ikona

"O Susan Sontag" je film o jednoj od najprovokativnijih i najutjecajnijih političkih i literarnih ikona 20. stoljeća, a Dokukino ga prikazuje u suradnji s međunarodnim festivalom fotografije Organ Vida. Ta intimna dokumentarna priča balansira između privatnog i profesionalnog svijeta, prikazujući važne trenutke njezina života, i ključne događaje, ranu zaljubljenost u knjige, preko prvo iskustvo u gay baru, prvi brak, posljednjeg ljubavnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Film "Narko kultura", koji je premijeru imao na Berlinskom filmskom festivalu, a prikazan je i na Sundanceu, bavi se kultom kriminalaca u Meksiku i SAD-u. Važno mjesto u filmu zauzima glazbeni podžanr, narcocorrido, spoj tradicionalne meksičke glazbe i glorifikacije ubojstava, smrti, oružja i narko-kulture, a glavne zvijezde pjesama su beskrupulozni kriminalci.

Brutalnu sredinu u kojoj je život bezvrijedan Shwarz prikazuje iz perspektive dvoje protagonista koji predstavljaju dvije krajnosti narko-svijeta, ambicioznog pjevača narcorridosa, Edgara Quintera, i policajca Richarda Sotoa koji svakoga dana pokušava preživjeti na opasnim ulicama Juareza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo