Play ponuda

Jeste li spremni za Noć knjige?

shimmer fallback

'Noć knjige', koja se održava povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava koji se obilježava 23. travnja, bit će obilježena i u Hrvatskoj, u čak 45 gradova.

20.4.2012.
21:53
Play ponuda

'Noć knjige 2012.' održat će se 23. travnja, a budući da se dan ranije (22. travnja) u Hrvatskoj obilježava Dan hrvatske knjige, bit će to prilika da se ova dva važna datuma objedine sa svrhom promicanja knjige, kulture čitanja, autora i izdavaštva.

U više od 220 pojedinačnih programa svatko će pronaći nešto za sebe. Od 'klasičnog' predstavljanja knjiga i autora, preko tribina, razgovora o knjizi, kreativnih i edukativnih radionica za djecu i mlade, izložbi, koncerata, kazališnih i glumačkih predstava, projekcija filmova, glazbenih slušaonica, biblioterapijskih, likovnih i lutkarskih radionica, radionica kreativnog pisanja, uvezivanja knjiga, plesnih perfomancea, izložbi fotografija… do nagradnih igara, stvaranja poezije na licu mjesta, javnog čitanja, čitanja bajki za odrasle i djecu, uvida u svijet nastanka knjige, i mnogih drugih.

U programu 'Noći knjige' sudjelovat će 160 autora, urednika i prevoditelja, 59 knjižnica, 30-tak nakladnika i gotovo 120 knjižara. Također, u 'Noći knjige' sudjelovat će i brojni glazbenici koji će svojim nastupima uveseliti događanja u knjižnicama i knjižarama, a posjetitelje u knjižarama očekuju brojne prodajne akcije, popusti i sniženja knjiga, kao i besplatni upisi, rasprodaje i razmjene knjiga, te projekt Bookcrosing u knjižnicama.

Središnji događaj u NSK

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, s početkom u 18 sati, održat će se središnji događaj – tribina 'Knjiga u krupnom planu', na kojoj će se razgovarati o knjizi, njezinu statusu i budućnosti u hrvatskom društvu s predstavnicima nadležnih institucija i svih dionika u lancu knjige.

Manifestacija 'Noć knjige' pokrenuta je na inicijativu Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore i udruge Knjižni blok, kojima su se u organizaciji pridružili Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA, portal za knjigu i kulturu Moderna vremena Info, te Društvo hrvatskih književnih prevodilaca. Program obilježavanja Svjetskog dana knjige i autorskih prava podržava Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO.

Play ponuda
Play ponuda