Imaju 70 godina, a ponašaju se kao tinejdžeri

U Zagrebu je počelo snimanje dugometražnog igranog filma Noćni brodovi, redatelja Igora Mirkovića koji s Elvisom Bošnjakom i uz suradnju Ognjena Sviličića, potpisuje scenarij ove melodrame.

28.4.2011.
17:37
VOYO logo

Glavne uloge igraju Ana Karić i prvak slovenskog glumišta Radko Polič. Na filmu će im se pridružiti i dream team hrvatske i srpske kinematografije: Pero Kvrgić, Renata Ulmanski, Bogdan Diklić, Jadranka Đokić, Lana Barić, Angel Palašev, a u maloj epizodnoj ulozi će zapjevati i slavni Jimmy Stanić.

Noćni brodovi ljubavna su priča o sedamdesetogodišnjim tinejdžerima koji su pobjegli od kuće. Ne bježe od roditelja, bježe od neizbježnog. Svim se preostalim snagama bore za romansu, za posljednju šansu da budu zaljubljeni. Ovo je njihov zadnji ples, zadnja šansa, zadnja romansa, zadnji brod za Veneciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Helana (Ana Karić) i Jakov (Radko Polič) upoznat će se u domu za umirovljenike. U mjestu gdje život završava. U trenutku kad se to od njih više ne očekuje, ljubavna iskra se rasplamsala i on bježe iz tog sivog doma. Bježe u neregistriranom autu, skrivaju se od policije, sprijateljuju s motoristima, ukradaju se u hotel, kupuju kartu za brod... Ljubav još jednom dokazuje da granice ne postoje, pa ni one dobne.

“Ovo je priča o tome kako dušu nije moguće umiroviti, ovo je film o spašavanju sebe, to je bitka protiv svega što se u vama suši“, izjavila je Ana Karić koja ovaj film opisuje kao hrvatsku verziju Mostova okruga Madison.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Direktor fotografije na Noćnim brodovima je zagrebački snimatelj i profesor na ADU-u Silvestar Kolbas, a zagrebačka produkcijska kuća Studio dim glavni je producent kojeg snima u suradnji sa Hrvatskom radiotelevizijom, te produkcijama Bela film iz Ljubljane i Delirijum iz Beograda. Film je dobio potporu Hrvatskog audiovizualnog centra, jednog od najvećih europskih filmskih fondova Eurimagesa, MEDIA-e, Grada Rijeke, Filmskog centra Srbije, Slovenskog filmskog sklada, Viba filma i TV Slovenija.

Noćni brodovi će se snimati šest tjedana u Zagrebu, Rijeci i na lokacijama oko Đurđevca, a hrvatska premijera planira se u siječnju 2012. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo