Play ponuda

Hrvatski kratkometražni film Belladonna osvojio nagradu u Veneciji!

Image
Foto: Hrvatski audiovizualni centar

Na svečanoj dodjeli nagrada, kojom je u subotu navečer završeno 72.

12.9.2015.
22:03
Hrvatski audiovizualni centar
Play ponuda

'Stvaranje ovoga filma bilo je prekrasno iskustvo, a već samo uvrštavanje u program Mostre bilo je priznanje za sav trud. Kada selekcija kulminira i nagradom, osjećaj je zaista neopisiv. Sada samo želim uživati u ovim lijepim trenucima,' izjavila je Dubravka Turić, cijenjena montažerka brojnih filmskih i televizijskih naslova (Kosac, Mjenjačnica, Svlačionica), koja se u Belladonni prvi puta okušala u filmskoj režiji. Nagradu, koju je posvetila svome ocu, dodjelio joj je peteročlani žiri kojim je predsjedavao redatelj Jonathan Demme (Kad jaganjci utihnu).

Belladonna je kratkometražni film o trima različitim ženama koje se susreću u oftamološkoj klinici gdje, potpuno neočekivano, doživljavaju trenutak bliskosti. Glavne uloge tumače Aleksandra Naumov i Nada Đurevska, a ostale igraju Lana Barić, Dražen Kühn i Anita Matković.

Belladonna je uvrštena u program Horizonti, natjecateljsku sekciju Mostre posvećenu otkrivanju novih kinematografskih trendova i redateljskih imena, a koja uključuje dugometražne i kratkometražne naslove. U sklopu istoga programa prošle je godine također nagrađen jedan hrvatski film – Takva su pravila Ognjena Sviličića, koji je Emiru Hadžihafizbegoviću donio nagradu za najbolje glumačko ostvarenje.

Play ponuda
Play ponuda