Hrvatski koreograf u slavnom muzeju u Madridu

16.11.2013.
13:11
VOYO logo

Performing Gender je dvogodišnji projekt umjetničkog istraživanja o identitetima u kojemu sudjeluje Domino (Queer Zagreb) iz Hrvatske s još tri organizacije iz Italije (Gender Bender Festival), Nizozemske (Dutch Dance Festival), te Španjolske (Paso a 2 Plataforma Coreográfica Asociación Cultural). Unutar projekta, pozvano je šesnaest umjetnika iz partnerskih država koji će tijekom rezidencija u europskim muzejima suvremene i moderne umjetnosti provoditi istraživanje o seksualnosti i rodnim ulogama kroz umjetnine u fundusu partnerskih muzeja.

Prvi dio projekta proveo se upravo u Zagrebu, gdje su u suradnji sa zagrebačkim Muzejom suvremene umjetnosti u rezidencijalno boravili Poliana Carolina Campos Vieira Lima, Moisio Lina Cecilia, Jan Martens te Siniša Labrović, uz tjedan dana istraživanja u muzeju, uz stručna predavanja i radionice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je posebna prilika za hrvatske umjetnike da surađuju s inozemnim stručnjacima u kulturi i muzejima suvremene umjetnosti, te su projektom omogućene rezidencije poput i boravka Vlaste Delimar prošlog mjeseca u Bologni, gdje je sudjelovala u radionicama s poznatom europskom koreografkinjom i kustosicom Peggy Olislaegers", naglasio je programski voditelj udruge Domino, Zvonimir Dobrović.

Naredni dio projekta se održava u slavnom muzeju Reina Sofia u Madridu gdje će, nakon izuzetno dobro prihvaćenog nastupa na netom završenom Queer New York International Arts festivalu, na rezidenciji od 17. do 24. studenog boraviti koreograf Bruno Isaković, koji nakon školovanja u Zagrebu i Amsterdamu, osvaja priznanja u obliku nagrada, stipendija i naklonost kritike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo