Grad Zagreb nagradio zaslužne

Na svečanoj sjednici zagrebačke Gradske skupštine u povodu Dana grada Zagreba, 31.

1.6.2014.
18:37
VOYO logo

Nagrade su im uručili gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik Skupštine grada Darinko Kosor, a u ime nagrađenih zahvalio je franjevac Bonaventura Duda, dobitnik Nagrade Grada Zagreba za životno djelo.

Zagrepčanka godine Vernesa Smolčić bavi se istraživanjima na području astrofizike i prva je znanstvenica u Hrvatskoj koja je dobila sredstva Europskog istraživačkog vijeća namijenjana istraživačima početnicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nagrade su dobili i profesor s Fakulteta elektrotehnike i računarstva Mario Cifrek, profesor na zagrebačkom Filozofskom fakultetu Ante Čović, znanstvenik Tomislav Domazet-Lošo, profesor na zagrebačkom Medicinskom i Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu Boris Labar, predstojnik Klinike za plućne bolesti Jordanovac Miroslav Samaržija, prvakinja Opere HNK-a Blaženka Milić, književna prevoditeljica Giga Gračan, pjesnik, književni kritičar, urednik i antologičar Ervin Jahić, glumica Gradskoga satiričkog kazališta Kerempuh Elizabeta Kukić i novinar Ivan Blažičko.

Od tvrtki i institucija nagrade su dobili Arhitektonski ured "Dva arhitekta" Tomislava Ćurkovića i Zorana Zidarića, Klinička bolnica "Sveti Duh", tvrtka Končar - Energetski transformatori i, u povodu 25 godina djelovanja, Otvorena televizija Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na prijedlog gradonačelnika Milana Bandića nagrađeni su i Ante Kostelić za izvanredne sportske rezultate, te posthumno Aleksander Laslo za sustavan rad, istraživanja i prezentaciju moderne arhitektonske baštine i urbane kulture Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo