FOTO: / Talentirani i zgodni, a Hrvati! Čudo?

13.4.2011.
14:10
VOYO logo

Njihovu verziju legendarne pjesme preminulog kralja popa Michaela Jacksona “Smooth Criminal”, koji je na YouTubeu u manje od tri mjeseca pogledan više od pet milijuna puta, Miro Vidović, njihov supervizor i vlasnik Morris Studija, otkrio je nekoliko detalja o njihovom prvom albumu:

''Album ćemo snimati u mojem studiju. Trebao bi imati 11 ili 12 pjesama, točnije obrada svjetski poznatih hitova u njihovoj izvedbi na violončelima. “Smooth Criminal” će biti ujedno i prvi singl, a uskoro će biti i na iTunesima. Za nekoliko dana će krenuti i snimanje drugog spota, za drugi službeni singl, no nećemo još otkriti o kojoj je pjesmi riječ.''

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi album 2 CELLOS će imati čast za hrvatsko tržište izdati diskografska kuća Menart, koja i inače zastupa katalog Sony Music Entertainmenta.

''Ovo je veliki dan za hrvatsku glazbu, u 2011. godini potpisati ugovor sa jednim od najvećih svjetskih major glazbenih kompanija i na tako grandiozan način kročiti na svjetsku glazbenu scenu – to je definitivno velika stvar, i moramo svi biti ponosni na priliku koja će se ukazati Luki i Stjepanu. Ambicioznost plana koji Sony polako slaže oko njihovog projekta već sada mislim ukazuje da će njih dvojica postati najveća hrvatska glazbena priča u svijetu!'', rekao je Branko Komljenović, direktor Menarta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za fotografije je zaslužan Stephan Lupino, za spot Kristijan Burlović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''16. i 17. travnja snimat ćemo spot na ulicama Pule pa se svi koji žele biti statisti neka dođu. 25. srpnja ćemo nastupiti na iTunes festivalu u Londonu, na kojem nastupaju najpopularnije aktualne glazbene zvijezde, primjerice …Linkin Park, Adele, Duran Duran'', rekao je Stjepan.

Simpatični, talentirani i zabavni glazbenici na violončelima mogu se pohvaliti i nastupom koji ih je približio arapskoj publici – svirali su u Dubaiju u Burj Khalifu, najvišoj građevini na svijetu, ondje su čak odsvirali i jednu njihovu tradicionalnu pjesmu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Baš kao i predstavnici Sonyja, i Sir Elton John je violončeliste prvi puta vidio na spotu koji su 2 CELLOS uploadali na Youtube se slavnim violončelistima javio osobno i pozvao ih da nastupaju s njim. Nazvao je Luku dok je bio na probi na londonskoj Kraljevskoj muzičkoj akademiji gdje završava magisterij.

''Kad me nazvao na nisam mogao vjerovati! Ali kad sam shvatio da je simpatičan i drag, lakše smo razgovarali. Rekao mi je da je vidio sve snimke na You Tubeu i spot “Smooth Criminal” koji ga je oduševio. Na kraju rekao je da će se opet javiti, ali nisam mislio da će se javiti isti dan'', prisjetio se Luka trenutka kada mu je Sir Elton John rekao da želi da mu se 2CELLOS pridruže na turneji u tridesetak gradova, među kojima će biti i nastup u Caesars Palaceu u Las Vegasu krajem rujna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krajem petog mjeseca dečki će imati probe u Londonu, a turneja počinje u lipnju.

Trebali su zasvirati i u Zagrebu, ali nažalost zagrebačka ih publika neće vidjeti jer je koncert Eltona Johna otkazan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201101210584006

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo