FOTO: / Popis najtraženijih ukradenih umjetnina

Kroz godine vješti lopovi ukrali su niz vrlo vrijednih umjetnina. Uglavnom se radi o slikama koje se procjenjuju na desetke milijuna dolara, a istražitelji FBI-ja još uvijek tragaju za njima.

26.9.2012.
7:04
VOYO logo

Tisuće povijesnih artefakta ukradeno je iz Nacionalnog muzeja Iraka u ožujku i travnju 2003. godine. Iako ukradenim predmetima nikada nije pripisana novčana vrijednost riječ je o neprocjenjivim primjercima. Među njima je i kip kralja Entemena, koji su istražitelji pronašli 2006. godine.

Četiri umjetnička djela ukradena su iz muzeja Chacara do Céu u Rio de Jeneiru tijekom 2006. godine. Njihova ukupna vrijednost nije procjenjena, a među uradenim slikama nalazi se i 'Dva balkona' koju je naslikao Salvador Dali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Renoirova slika ukradena je tijekom oružane pljačke u kolovozu 2011. godine, a procjenjuje se da vrijedi najmanje jedan milijun dolara.

Autoportret slikara Fransa Van Mierisa naziva 'Cavalier' ukraden je iz umjetničke galerije Novog Južnog Walesa u Sydneyju tijekom 2007. godine, a procjenjena je na više od milijun dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stradivarijeva violina poznata pod nazivom 'Davidoff-Morini Stradivari' ukradena je iz jednog stana u New Yorku u kolovozu 1995. godine. Procjenjeno je da vrijedi tri milijuna dolara.

Dva ulja na platnu koja je naslikao Maxfield Parrish vrijedna oko 4 milijuna dolara ukradena su iz jedne galerije u Hollywoodu tijekom 2002. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slika Caravaggia koja je 1969. ukradena u San Palermu u Italiji procjenjena je na nevjerojatnih 20 milijuna dolara i za njom se još uvijek traga.

Van Gogh je autor slike 'Pogled na more Scheveningena', koja je ukradena iz Muzeja Van Gogha u Amsterdamu 2002. godine te se procjenjuje na 30 milijuna dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo