FOTO: / Oni su najbolji mladi hrvatski talenti!

Ako do sada još niste čuli za ime Sabine Mikelić i Martina Mrzljaka, studente zagrebačke Akademije likovnih umjetnosti, krajnje je vrijeme da ih upoznate.

13.5.2011.
11:41
VOYO logo

Martin i Sabina dobitnici su Nagrade Essl koju u zemljama srednje i jugoistočne Europe najboljim mladim umjetnicima dodjeljuju bauMax i Vienna Insurance.

Izložbu hrvatskih autora nominiranih za Essl Art Award 2011 otvorio je u MSU ministar kulture Jasen Mesić, a otvaranju su prisustvovali i ravnateljica MSU Snježana Pintarić i bračni par Agnes i Karlheinz Essl, kolekcionari koji su osnovali nagradu za mlade umjetnike u onim zemljama gdje djeluje obiteljsko poduzeće bauMax.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nagrada se od 2005. dodjeljuje četvrti put, a ove godine prvi put sudjeluje i Bugarska.

Pobjednici su Martin Mrzljak sa svojim projektom svjetlosne instalacije promjenjive dimenzije Dance to... koja prenosi CNN preko disko kugle i Sabina Miletić s kolekcijom od tri fotografije pod nazivom Jedno (triptih).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nominirani iz Hrvatske su bili Beata Jarzyna, Ana Kuzmanić, Stjepan Milas, Sabina Mikelić, Martin Mrzljak, Pavle Pavlović, David Ranogajec, Igor Ruf, Irena Topić i Borko Vukosav.

Izložba je otvorena u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu do 31. svibnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo