FOTO: / 'Mrtvačka glava' u fontani atrija Teatra ITD

Galerija SC i Teatar &TD predstavlja izložbu i preformans pod nazivom Caput mortuum široj kulturnoj javnosti poznatog umjetnika Silvija Vujičića.

15.4.2010.
15:46
VOYO logo

Caput mortuum drugi je naziv za povijesni jarki tamnocrveni pigment (tal. rosso veneziano), koji se dobiva od željeznoga oksida, također i za malo tamniji pigment zvan mumijska smeđa (eng. Mummy brown) koji se dobivao – između ostaloga – od praha samljevenih ljudskih i životinjskih mumija.

Doslovni prijevod latinskog izraza značio bi “Mrtvačka glava“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Caput mortuum naziv je i site- specific rada Silvija Vujičića u zaboravljenoj i donedavno zakopanoj fontani atrija Teatra ITD koji se može vidjeti sve do 15. travnja kada će autor u performansu dio instalacije s otiskom fontane prenijeti u prostor Galerije.

Performance s prijenosom tkanine, od atrija do galerije, mijenja sam rad ali i njegov značaj: od site-specific instalacije koja komentira, to jest angažirano dijalogizira s prostorom, on dobiva karakter izdvojenog, osobnog identiteta. Silvio Vujičić rođen je1978. u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Diplomirao je na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu, smjer modni dizajn i na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi profesora Šuteja. Izlagao je na mnogim samostalnim i skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu.

Izložbu možete pogledati do 30. travnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo