FOTO: / Mala scena proslavila dvadeseticu

Kazalište Mala scena svečano je, uz predstavljanje monografije Mala scena - dvadestgodišnje putovanje u utorak obilježilo dva desetljeća iza sebe.

9.12.2009.
11:16
VOYO logo

Zaslugom velikog zalaganja dramskih umjetnika, supružnika Vitomire Lončar i Ivice Šimića, počela je gradnja vlastita kazališta na Medveščaku koje je svečano otvoreno na blagdan Sv. Nikole 6. prosinca 1989., istaknuto je na svečanosti.

Mala scena ubrzo je postala nezamjenjiva točka zagrebačkoga kazališnog života, koje je do danas izvelo 80-ak premijera za djecu, mlade i odrasle, i koje je surađivalo s mnogobrojnim poznatim dramskim umjetnicima i kazališnim redateljima, poput Nade Subotić, Zvjezdane Ladike, Ivice Zadre, Dražena Čučeka, Nataše Janjić i drugih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U povodu obljetnice predstavljena je monografija Mala scena - dvadestgodišnje putovanje autorice kazališne kritičarke Katarine Kolege, koja na 400 stranica govori o najvažnijim događajima toga kazališta.

Svečanost je obogaćena i otvorenjem izložbe scenografkinje Dinke Jeričević, dugogodišnje suradnice Male scene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstave Male scene pogleda više od 70 tisuća gledatelja na godinu, diljem Hrvatske i u inozemstvu.

Uza svoje klasične naslove, poput ''Kraljevne na zrnu graška" i "Pale sam na svijetu", koji se izvode od početaka kazališta, Mala scena ispunjava zahtjeve publike za suvremenim kazalištem koje se bavi temama što prate odrastanje djece i mladih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među suvremenim naslovima je i predstava "Padobranci ili o umjetnosti padanja" koja je Malu scenu proslavila na međunarodnim sličnim scenama, suvremena prilagodba romana "Antuntuna" u režiji Ivice Šimića, a velik uspjeh u publike postigle su dramatizacije popularnih romana Silvije Šesto-Stipaničić "Bum Tomica", "Debela" i "Vanda".

Od početaka Mala scena djeluje i na međunarodnoj sceni i za svoje predstave dobila je brojna priznanja. Gostovala je u najuglednijim svjetskim kulturnim središtima, poput Kennedyjeva centra u Washingtonu i Sydneyjske operne kuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je najavljeno, predstava "Padobranci ili o umjetnosti padanja", autorski projekt Ivice Šimića, bit će izvedena u listopadu 2010. u Barbicanu u Londonu.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo