FOTO: / 'Kako nas ribe vide' - izložba koja otkriva čari Siska

Izložbu podvodne fotografije autora Miroslava Arbutina - Arbe, pod nazivom Kako nas ribe vide možete pogledati u knjižnici Marije Jurić Zagorke u Zagrebu.

27.8.2010.
15:50
VOYO logo

Projekt podvodnih fotografija pod naslovom započet je 2008. g. iz samo jednog razloga, a to je prikazati Sisak kao mnogo čistiji grad, a ne sinonimom za najzagađeniji grad u Hrvatskoj kako su ga prezentireali mediji. cate-201008270539004 U početku je bio je zamišljen kao trilogija koja bi sačinjavala podvodne portrete Siščana, akt i podriječje Kupe s detaljima objekata koji se nalaze uz nju.

Zbog mnogo materijala fotografiranog u dvije godine, odustalo se od ideje da bude jedna izložba, tako da će projekt biti podijeljen na tri izložbe koje će tijekom 2010. godine biti i nadopunjene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako ovakav način fotografiranja nije baš čest, Arbutina ističe da je ovdje najvažnije što su na fotografijama Siščani, njegovi prijatelji i što je sve rađeno u rijeci Kupi.

Miroslav Arbutina - Arbe rođen je u Sisku 1959. godne. Fotografijom se amaterski počinje baviti početkom 80- ih. Do 1987. g. zaposlen je u sisačkoj Željezari i nakon prekida radnog odnosa počinje "živjeti " od fotografije. S početkom Domovinskog rata počinje radi kao freelenser za mnoge domaće časopise i strane agencije. Posao ratnog fotoreportera odveo ga je na skoro sva bojišta u Hrvatskoj, a i u Bosnu i Srbiju. 1992. nakon ranjavanja prijatelja Saše Kralja u Bosni prestaje raditi kao ratni fotoreporter i prelazi u Zagreb raditi za Start, Nacional, Globus i druge tiskovine. Po povratku u Sisak počinje raditi za Jutarnji list u kojem je radio do 2009. g. Osnivač je Foto kluba Siscia obscura i voditelj Foto galerije Siscia obscura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izložba se otvara 2. rujna u 19 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo