FOTO: / Ikone američkog pop-arta u Rijeci

Izložba Splendid pop, na kojoj su izložena djela najznačajnijih predstavnika američkog pop-arta, otvorena je u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci (MMSU).

30.4.2010.
10:59
VOYO logo

Izložbu je otvorio riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, a okupljenima su se obratili i ravnateljica MMSU Jerica Ziherl te savjetnik za odnose s javnošću veleposlanstva SAD-a u Hrvatskoj Robert Post.

cate-201004300168004 Ikone američkog pop-arta John Chamberlain, Roy Lichtensteinn, Andy Warhol, Tom Wesselmann, James Rosenquist i Robert Rauschenberg, premijerno se predstavljaju riječkoj publici s reprezentativnim i prepoznatljivim radovima nastalima u razdoblju od 60-ih godina prošlog stoljeća, kada su pop-artisti dosegli vrhunac umjetničkog izražavanja, pa sve do recentnih radova iz prvog desetljeća 21. stoljeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izložba koja predstavlja 88 radova postavljena je u suradnji s galerijom Visconti Fine Art iz Ljubljane, čiji su osnivači Živa Škodlar Vujić i Lazo Vujić.

Izloženi radovi nastali su u razdoblju od proteklih pedesetak godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Većina je izrađena u tehnici sitotiska a dio izloženih umjetnina su bakropisi i plodovi rijetke tehnike mješavine čelika i emajla.

Izložba ostaje otvorena do 24. lipnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo