FOTO: / I Vlatka Pokos ima sluha za umjetnost

Likovnom radionicom Jadranke Ivaniš Yaye i izložbom poznatog bosanskog slikara i grafičara Mersada Berbera otvorena je tradicionalna karlovačka Zimska likovna kolonija.

18.1.2011.
12:32
VOYO logo

ZILIK je u večernjim satima svečano otvoren reprezentativnom izložbom poznatog bosanskog slikara i grafičara Mersada Berbera pkoaj je posvećena Vladi Bužančiću.

Karlovčanima su tom prilikom predstavljena u Hrvatskoj rijetko viđena Berberova djela, a između ostalih i grafike Arhiv I i Arhiv II za koje je umjetnik dobio svjetski poznatu nagradu Grand Prix d’Honnoeur. Među mnogobrojnom karlovačkom publikom bili su i Zrinka Cvitešić, Hrvoje Rupčić, Vlatka Pokos i Kim Verson. Svojim dolaskom dali su tako podršku ovoj humanitarno – likovnoj karlovačkoj manifestaciji. Tokom tjedna djecu će likovnim tehnikama podučavati ugledni hrvatski likovni umjetnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zajedno s Davorom Gobcem, Antonijom Blaće, Ivom Šulentić, Milanom Valović i Ivanom Roščić, a pod vodstvom likovne umjetnice Ingrid Runtić u srijedu će se djeca baviti tehnikom pastela. Tehnici kolaža posljednjeg dana ZILIK-a u petak 21. siječnja male će Karlovčane podučavati Dominique Jurić.

Istog se dana ZILIK i zatvara izložbom radova nastalih tokom tjedna. Osim djece karlovačkog Doma i karlovačkih osnovnih škola, na ovogodišnjem ZILIK-u sudjelovati će i mali likovnjaci iz Slavonskog Broda, Selca, Osijeka, Siska, Novog Vinodolskog, Lovrana, Jastrebarskog i Koprivnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo