FOTO: / Glumci shrvani, prije premijere umro redatelj

Premijera predstave Amateri koja je održana u zagrebačkom kazalištu KNAP možda je najtužnija premijera ikad, naime samo par sati prije početka predstave preminuo je njen redatelj Petar Veček.

19.12.2010.
16:33
VOYO logo

Na premijeri u KNAP-u, koja je planirana kao proslava 40 godina kazališnog rada Petra Večeka, pojavili su se njegovi brojni prijatelji, kolege i suradnici koji nisu mogli sakriti nevjericu i tugu zbog redateljeve iznenadne smrti. Umjesto čestitki Janko Popović Volarić, Jelena Popović Volarić, Bojan Navojec, Božidar Alić, Mirna Zidarić i brojni drugi uzvanici su redateljevoj kćerki izražavali sućut.

Nagrađivani redatelj Petar Veček bio je u svojoj karijeri i ravnatelj kazališta u Varaždinu, zagrebačkoga dramskog kazališta Gavella te Umjetnički direktor dramskog programa Dubrovačkih ljetnih igara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veček je režirao više od 130 predstava u svim većim hrvatskim kazalištima te u Ljubljani, Sarajevu, Skoplju, Mariboru, Novom Sadu, Beogradu te Rimu i Parizu. Autor je više od 50 kazališnih scenografija. Režirao je nekoliko TV drama i dokumentarnih filmova. Njegove značajnije režije bile su "Pričaj mi o Augusti" Luke Paljetka, Čehovljeve "Galeba" i "Višnjika" , "Hrvatski Faust" Slobodana Šnajdera te više Shakespearovih, Brehtovih i Krležinih drama.

Vezani članci:

arti-201012130605006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo