FOTO: / Dolenčić i Mila Elegović oprostili se od Izabele

Veliki broj prijatelja preminule slikarice i grafičarke Izabele Šimunović okupilo se u HDLU-u na izložbi koja je bila zamišljena kao prodajna kako bi se prikupila sredstva za njeno liječenje.

1.4.2010.
10:48
VOYO logo

Izabela je preminula u utorak pa je ova izložba bila komemoracija mladoj i plemenitoj umjetnici, istaknula je na komemoraciji grafičarka Dubravka Babić, prijateljica obitelji Šimunović i Izabelina kuma na čiju je inicijativu izložba i pripremljena.

Izloženo je 120 djela od kojih je dvadesetak kupljeno kako bi se pomoglo Izabelinoj obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201003310950006 U sjećanje na Izabelu, Dubravka Babić je istaknula da je Izabela bila jedna od onih plemenitih, neposrednih i spontanih mladih ljudi, temperamentna, raskošna, dobra i blaga. "Jedna je od onih koja nije robovala konvencijama. Život je smatrala toliko vrijednim koliko joj je nudio vlastite slobode u odnosu na ljude, na umjetnost, na tužne i sretne trenutke te u odnosu na ljubav", rekla je.

arti-201003300341006 Babić je istaknula da je Izabela bila vrsna grafičarka, bavila se scenografijom, novinarstvom, odrasla u izrazito umjetničkoj sredini s majkom vrsnom novinarkom Radom Vnuk, jednom od ponajboljih poznavateljica naše likovne scene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otac Zlatko Šimunović bio je poznati slikar, a veliku podršku u najtežim životnim trenucima dobivala je od svog poočima Nenada Jandrića, podsjetila je Dubravka Babić.

Izložba u HDLU ostat će otvorena deset dana, a organizatori se nadaju da će se ipak prikupiti dio sredstava potreban Izabelinoj obitelji. Izabela Šimunović bit će pokopana u subotu u krugu svojih najbližih što je bila jedna od njezinih posljednjih želja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izložbi su prisustvovali mnogobrojni glumci i prijatelji Izabele, između ostaloga i Damir Markovina, Krešimir Dolenčić, Mila Elegović, Snježana Abramović, Ivanka Mazurkijević i drugi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo