FOTO: / Birani radovi Toše Dabca kao zagrebački poklon Sarajevu

15.4.2013.
11:57
VOYO logo

Posrijedi je 67 radova iz Dabčevih ciklusa (U)lice Zagreba i Drugi pogled, reprezentativnih jednako po njegov opus i po metropolu čiji je bio kroničar te ostao najpoznatiji njegov fotograf.

Autorstvo prvog dijela izložbe potpisuju Marina Benažić i Daniela Bilopavlović Bedenik, a drugog Iva Prosoli i Petar Dabac. Izložbu su uz pomoć Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu organizirali Arhiv 'Tošo Dabac' koji u Ilici 17, inače, čuva preko 250 tisuća djela, i sarajevski Centar za fotografiju, film i multimediju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potonja mlada nevladina udruga pod vođenjem Dženata Drekovića i Nina Berbića time bilježi veliki organizacijski uspjeh u afirmaciji navedenih medija, a kako se proklamira u njezinim načelima, promovirajući dijalog između stvaralaca i društvene sredine u kojoj djeluju.

Potencijal ove izložbe prepoznale su i gradske vlasti Sarajeva i Zagreba, dajući im punu financijsku potporu, te je manifestacija s otvaranjem uvrštena u službeni program obilježavanja Dana grada Sarajeva, 6. travnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Programsku podršku projektu osigurala izdavačka kuća Synopsis, također izdavač prigodnog kataloga koji je grafički oblikovao Josip Lovrenović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo