Film o zagrebačkoj 13-ici osvojio Houston

Dokumentarac Sudbina broja 13 redateljice i scenaristice Irene Škorić dobio 1. platinastu nagradu na WorldFestu - međunarodnom filmskom festivalu koji je održan u Houstonu.

23.4.2010.
17:24
VOYO logo

Prošle godine na WorldFestu u Houstonu kratki igrani film ''Rastanak'' Irene Škorić dobio je srebrnu nagradu za režiju.

Ovo je 43. izdanje festivala koji slovi kao jedan od najstarijih festivala nezavisnog filma na svijetu. Tijekom godina na Worldfestu mnogi danas poznati redatelji su dobili svoje prve nagrade za debitantske filmove, kao npr. Steven Spielberg, George Lucas, David Lynch, Ang Lee, Ridley Scott, Braća Coen, Brian De Palma i dr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Sudbina broja 13'' film je o tramvaju broj 13 koji "vozi svugdje i nigdje", i poput ukletog Holandeza luta ulicama Zagreba. Skrivio je najtežu nesreću u povijesti, ubio je najviše ljudi, i najčešće iskliznuo iz tračnica. Pa ipak, taj šarmantni vremešni stroj nadimkom "Genscher" putujući je hotel i dnevni boravak, cijeloj jednoj nevidljivoj Hrvatskoj, koju je tranzicijsko vrijeme odbacilo na marginu i koja, kao da zajedno s njim, putuje u rezalište. Autorica filma jedan je od putnika.

Film je premijerno prikazan na ovogodišnjem ZagrebDoxu gdje je osvojio Nagradu publike, a u Houstonu je imao međunarodnu premijeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo