Evo koji su najbolji filmovi Motovuna

Prvu nagradu festivala odnio je film "Pleme" Myroslava Slaboshpytskiyja, koji govori o kriminalnoj organizaciji unutar internata za gluhonijeme.

30.7.2014.
18:23
VOYO logo

Na završnoj press konferenciji 17. Motovun Film Festivala otkriveni su pobjednici ovogodišnjeg festivala.

Članovi Žirija u egzilu funkcionirali su iz različitih zemalja, u različitim vremenskim zonama i bez izravnog kontakta, a samo je jedna članica žirija mogla doći na sam festival u Motovun. Ta je članica Inna Shevchenko, aktivistica ukrajinske skupine Femen, koja je proglasila dobitnika glavne festivalske nagrade Propeler.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Internat za gluhonijeme

Propeler je dobio film "Pleme" Myroslava Slaboshpytskiyja u kojem glavni protagonist pronalazeći svoj put kroz hijerarhiju kriminalne organizacije unutar internata za gluhonijeme mimo svoje volje ruši sva njena nepisana pravila.

Alexandra Pütter objavila je pobjednika nagrade međunarudnog žirija filmskih kritičara - FIPRESCI - koja je dodijeljena Rubenu Östlundu, redatelju filma "Viša sila (Turist)", opservacijskoj komediji o ulozi muškarca u modernom obiteljskom životu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono od čega smo napravljeni

Igor Mirković objavio je pobjednika u kategoriji Motovunski kratki. Budući da se ova nagrada dodijeljuje principom "štafete", prošlogodišnji pobjednik Christos Nikou imenovao je svog nasljednika - redatelja Martina Ratha s filmom «Arena» koji problematizira motive dokazivanja onoga od čega smo napravljeni.

Jurica Pavičić izrazio je svoje zadovoljstvo odlukama žirija te najavio da jednog od festivalskih pobjednika, film "Viša sila (Turist)" publika može pogledati još jednom - danas u 23 sata i 30 minuta u Kinu Billy.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo