DIVLJACI UNIŠTILI IZLOŽBU POZNATOG FOTOGRAFA U MAKSIMIRU: / 'Neki bi možda mogli reći da to i nije tako čudno, ali bio sam optimist'

Image

'Tužan sam otkako sam danas ujutro primio vijest u kakvom su stanju djelatnici parka našli moje fotografije'

19.10.2018.
14:54
VOYO logo

Robert Gojević jedan od rijetkih fotografskih umjetnika koji poznaje i prakticira stare fotografske procese iz sredine 19. stoljeća, a prije tjedan dana postavio je izložnu u glavnoj aleji parka Maksimir.

Izložba je bila posvećena i nazvana prema zagrebačkom fotografu Ivanu Standlu (1832. – 1897.) kojeg je također nadahnuo tada novootvoreni Maksimir. Prikladno, obzirom na to da i Gojević koristi onodbnu tehniku mokrog koloida, koja osim umjetničkog talenta iziskuje i priličnu vještinu. Danas je park obavijestio kako su neki vandali njegove radove uništili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Tužan sam'

Gojovac je na svom Facebooku objavio fotografije uništene izložbe u Maksimiru te je napisao kako je tužan otkako je jutros primio vijest u kakvom su stanju djelatnici parka pronašli njegove fotografije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tužan sam otkako sam danas ujutro primio vijest u kakvom su stanju djelatnici parka našli moje fotografije. Neki bi možda mogli reći da to i nije tako čudno, da smo izazivali vraga izložbom na otvorenom.

Istina, i ja sam u jednom trenutku pomislio prije njenog postavljanja kako bi ih netko mogao uništiti ali je moj entuzijazam i optimizam prevladao takve misli. Po tko zna koji put, kad je u pitanju fotografija i kultura, bio sam debelo u krivu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo