Dirljiv oproštaj glumaca od Predraga Vušovića

U punom kazalištu Gavella održana je komemoracija na kojoj su se od Predraga Vušovića Pređe oprostili članovi obitelji, glumci, redatelji i drugi prijatelji.

21.2.2011.
16:18
VOYO logo

"Glumiti je za Predraga Vušovića značilo živjeti", kazao je ravnatelj Gavelle Darko Stazić, istaknuvši kako je njegova gluma svaku ulogu učinila živom i stvarnom.

"Dunda Maroja ili Pometa drugačijima se nije moglo ni zamisliti", istaknuo je Stazić, dodajući da se Pređo strasno i bez ostatka prepuštao životu, izazovu glume i umjetnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Hrvatskog društva dramskih umjetnika Goran Grgić podsjetio je na respektabilni broj uloga u filmu i TV-produkcijama, istaknuvši kako bi i samo uloga u Maršalu bila dovoljna da pokaže svu raskoš bezgraničnog talenta.

"Pređo je živio za kazalište, nosio je odgovornost za svaku izgovorenu riječ, bio je ozbiljan glumac, čvrstog stava", kazao je Grgić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glumica Anja Šovagović istaknula je njegov neiscrpan talent, ocijenivši kako je bio "bomba, vatromet talenta", glumac od kojega se uvijek očekivao vrhunac.

"Bio je glumac koji se nije mučio, trudio i prenemagao, bio je suština talenta", rekla je Šovagović, dodajući da je bio i glumac od kojega se moralo učiti, sa savršenim smislom za jezik, iznimnom memorijom i snažnom interpretacijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od Pređe se oprostio i redatelj Vinko Brešan, istaknuvši da je njegov filmski život odredio Vušović, koji je glumio u Maršalu i Kako je počeo rat na mom otoku. Publika će moje filmove pamtiti po Pređi, kazao je Brešan, dodajući da je Pređina zadnja filmska uloga bila u filmu Daniela KušanaKoko i duhovi.

Biranim riječima, uz filmske i kazališne isječke, od prijatelja i kolege oprostili su se i Krešimir Dolenčić, Doris Šarić Kukuljica, Vlasta Knezović, Matko Sršen i drugi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predrag Vušović umro je 17. veljače u Zagrebu, u 51. godini, od posljedica moždanog udara.

Prethodni članci:

arti-201102200268006 arti-201102170178006 arti-201102170142006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo