„Depeche Mode“ priredili spektakl na Ušću (FOTO)

Publika sve vreme bila u delirijumu

20.5.2013.
5:14
VOYO logo

Jedan od najuspešnijih elektronskih bendova svih vremena, britanski "Depeche Mode", održao je sinoć prvi koncert u Beogradu, na Ušću pred oko 30.000 ljudi, u sklopu turneje na kojoj predstavljaju 13. album "Delta machine". Turneju su počeli 4. maja u Nici, a kada obiđu 25 evropskih zemalja i odsviraju 34 koncerta, završiće je 29. jula u Minsku. Krajem leta, odlaze preko "bare" i nastavljaju turneju po Americi, pišu "Novosti".

Trojka iz Bejzildona, osnovana 1980. godine, u sastavu Martin Gor, Dejv Gan i Endru Flečer, na binu je izašla u 20.50 sati i dočekana zaglušujućim ovacijama publike koncert otvorila novom pesmom "Welcome to my world". Harizmatični pevač Dejv Gan se na sceni pojavio sa ispruženim kažiprstom i malim prstom na obe ruke, visoko podignutim iznad glave. Prisutni su mirno ispratili pesmu, verovatno zato što je "friška", a u sličnoj atmosferi prošla je i sledeća stvar "Angel", takođe sa novog albuma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Hvala vam mnogo, dobro veče Beograde – pozdravio je Gan raspamećene fanove, koji su mu uzvratili vriskom, piše u "Novostima".

Zatim je skinuo sako i ostao u crno-belom prsluku koji mu je otkrivao tetovirane mišice i ramena. Zgrabio je stalak za mikrofon i počeo da izvodi piruete sa njim po sceni. Leteo je po bini, vrckao guzom, izvodio trbušni ples, silazio niz pistu u fan-pit, dodirnuo poneku ispruženu ruku... Svaki njegov pokret prisutni su nagrađivali pljeskom i vriskom. Čini se da je Dejv u vrhunskoj formi. Zvuk odličan. Kada su "Depeche" zasvirali hitove "Walking in my shoes" i "Black celebraton", publika je bila na ivici usijanja. Horski su otpevali refrene, što je Ganu bilo i te kako drago.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, mnogi su bili nezadovoljni set-listom, jer su očekivali više hitova, nego pesama sa novog albuma. Na "Barrel of gun" prvo je pogrešio Gan, a onda je Martin Gor (glavni autor, pevač, klavijaturista i gitarista) rekao da imaju nekih tehničkih problema, pa je ova stvar izvedena tek iz trećeg pokušaja.

- Izvinite zbog ovoga – rekao je "Gor", a zatim otpevao "Higher love" i "Child inside".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je Dejv Gan skinuo prsluk i ostao go do pasa, svi su znali da sledi žestoko finale. "Question of time", "Enjoy the silence", "Personal Jesus" i "Goodbye" (još jedna sa novog albuma), pevane su horski, a zvanični deo koncerta završen je posle skoro dva sata svirke. Publika je "Depeche" vratila na bis, koji je otvorio Martin Gor sa numerom "Home". Uz "Just can`t get enough", "I feel you" (sa albuma "Pesme vere i posvećenosti" i "Never let me down again" na čijem je kraju čitavo Ušće mahalo dlanovima u ritmu muzike.

Prvi koncert "Depeche Mode" u Beogradu je završen posle dva sata i 20 minuta. Dovoljno od grupe koja je jedna od najduže aktivnih još od vremena novog romantizma, koja je do sada prodala više od sto miliona albuma i singlova, završavaju "Novosti" izveštaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike

Image

Artistico predstavlja zanimljiv festivalski program i poziva na najkreativniju nabavku poklona

Još iz rubrike

Image

Artistico predstavlja zanimljiv festivalski program i poziva na najkreativniju nabavku poklona