Dejvid Bouvi prvi na britanskoj top listi nakon 20 godina

I za 20 godina će biti prvi

18.3.2013.
12:29
VOYO logo

Bouvi je u januaru iznenadio brojne fanove i muzičku industriju i posle desetogodišnje stvaralačke pauze objavio singl Where Are We Now?. Singl je objavljen na njegov 66. rođendan i predstavljao je prvu novu pesmu u Bouvijevoj karijeri od albuma Reality iz 2003. godine, prenosi Gardijan.

Legendarni muzičar poslednji put je na broju jedan liste albuma bio 1993. s pločom Black Tie White Noise.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pesma je skinuta s albuma The Next Day, snimanog u tajnosti tokom poslednje dve godine, a objavljen je prošle nedelje. Album je već prodat u 94.000 primeraka u Velikoj Britaniji i time je postao najbrže prodavani album na Ostrvu u 2013.

Zanimljivo je da je Bouvi borbu za prvo mesto liste albuma vodio sa Džonom Bon Džovijem, čiji album What About Now je na drugom mestu, ali odnos u prodaji je bio 2:1 za Bouvija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Britanski The Independent proglasio je The Next Day najboljim povratničkim albumom u istoriji rok muzike, a pozitivne kritike, čak i hvalospevi, stižu i sa drugih strana. Bouvi je na albumu radio sa svojim dugogodišnjim saradnikom Tonijem Viskontijem, koji je kao producent s Bouvijem sarađivao na 12 od njegovih 24 albuma.

U Londonu, u muzeju Viktorije i Alberta, 23. marta će biti otvorena i izložba u čast Dejvida Bouvija, koja će ga predstaviti kao muzičkog inovatora i kulturnu ikonu XX i XXI veka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo