Čujte i počujte lijepu Neru dok čita stihove

48. Goranono proljeće, najznačajnija i najstarija hrvatska pjesnička manifestacija, ove se godine održava u Zagrebu, Lukovdolu i Rijeci.

20.3.2011.
15:36
VOYO logo

Manifestacija Goranovog proljeća započela je u Oktogonu gdje je čitalo oko 40- tak ljudi. Među njima su se našli glumci Milivoj Beader i Nera Stipičević, dok je posjetitelje zabavljao bend Mika Male.

Nakon predotvorenja festivala pjesničkim čitanjima u zagrebačkom Oktogonu u nedjelju, 20. ožujka u 19 sati, te dodjele nagrada na svečanosti u Lukovdolu u ponedjeljak 21. ožujka (na Goranov rođendan) u 12 sati, pjesnička karavana će krenuti put grada na Rječini te istog dana, dakle 21. ožujka u 19 sati nastupiti u riječkom Art-kinu Croatia u sklopu programa Pjesnici u kinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, taj dan u 17 sati u kinu će biti prikazan kratkometražni filmski serijal Iz antologije hrvatskog pjesništva – autorice Martine Globočnik a u produkciji Fade in-a.

U 21 sat bit ćer prikazan film Aleša Suka, Kamo?. Sljedećeg dana u 20 sati, malo neformalnija i opuštenija večer u kultnom klubu Palach, s početkom u 20 sati – program pod nazivom Pjesnici u klubu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manifestacija završava mini festivalom Svatko može pet minuta, nitko ne može dva puta , najliberalnijim pjesničkim festivalom na svijetu na kojem ste svi pozvani sudjelovati, a održat će se 23. ožujka u 20 sati u Studentskom centru. Žiri koji će odlučivati o nagradama međunarodnog je karaktera. Laureati 48. Goranova proljeća su Martina Vidaić za mlade pjesnike (nagrada Goran) te Delimir Rešicki koji je ovjenčan Goranovim vijencem za cjelokupni pjesnički opus.

U programu manifestacije sudjeluje tridesetak domaćih te deset inozemnih pjesnikinja i pjesnika iz Španjolske, Mađarske, Slovenije, Srbije, Crne Gore i Makedonije. Goranovo proljeće odvija se uz financijsku potporu Ministarstva kulture RH, Grada Zagreba te Grada Rijeke. Ulaz na sva događanja Goranova proljeća je besplatan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo