Pet dana intenzivnog rada u izolaciji; šest glumaca, dva autora i dva redatelja

11.9.2013.
14:21
VOYO logo

U srijedu, 11. rujna ekipa projekta "Čudesna šuma" u sastavu: autori (Petra Radin i Leon Lučev), redatelj (Krešimir Dolenčić), redateljica dokumentarca (Luna Zimić Mijović) te šestero mladih glumaca (Filip Detelić, Marko Hergešić, Damir Poljičak / Ivan Magud, Slaven Španović, Ivan Grčić) odlaze u izolirano okruženje seoskog imanja u Moslavini gdje će raditi na tekstu kreirajući predstavu ''ad hoc“.

Pred njima je pet dana intenzivnog rada. Nastanak predstave pratit će dokumentarni film mlade redateljice Lune Zimić Mijović te producentske kuće ''Živa produkcija''. Glumce će tijekom čitavog procesa rada pratiti dvije kamere, dok treća kamera paralelno prati rad produkcijskog tima u Zagrebu, koji prema uputama dramaturga i redatelja predstave kreira scenografiju i priprema premijeru u prostoru Scene Grič.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Produkcija ove predstave odvija se na više razina koje uključuju različite medije. Na jedan novi, svježi i uzbudljiv način paralelno nastaju kazališna predstava i dokumentarni film. Nakon pet dana intenzivnog rada, glumci dolaze direktno na scenu i prvi se put pred publikom suočavaju sa scenografijom koja je nastala u njihovom odsustvu.

Ovaj projekt koprodukcija je kazališta Tvornica lutaka i Scene Gorica. Premijera je zakazana za nedjelju, 15. rujna, s početkom u 19 sati (Scena Grič, Jurišićeva 6).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O predstavi:

''Čudesna šuma'' priča je o troje mladih muškarca, koji se prisjećaju djetinjstva i iskustva gledanja svojevremeno izuzetno popularnog istoimenog crtanog filma. Dnevni boravak u kojem se nalaze, postupno pretvaraju u bajkovito ozračje iz crtića koristeći se namještajem i svakodnevnim predmetima. U toj igri ruše sve granice nastale tijekom odrastanja pretvarajući se u zaigrane dječake koji shvaćaju da djetinjstvo nikada ne smije proći te da nijedna odrasla osoba ne bi trebala zanemariti dijete u sebi.

O filmu:

Iz video materijala snimljenog tijekom nastajanja predstave, proizaći će dokumentarni film u kojem sudjeluje produkcijski tim predstave u Zagrebu, lokalni stanovnici mjesta u kojem se priprema predstava te ekipa predstave. Dokumentarni film radnog naslova ''Adrenalin'', prikazat će reakcije koje nastaju u trenutcima intenzivnog kreativnog rada te rezultate adrenalinom nabijene atmosfere tijekom stvaranja nove predstave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo