Coco Chanel je špijunirala za naciste!

Slavna francuska modna kreatorica Coco Chanel u Drugom je svjetskom ratu radila kao špijunka za nacistički režim, a bila je i zaljubljena u nacističkog agenta!

16.8.2011.
14:52
VOYO logo

Vaughanova knjiga "U postelji s neprijateljem, tajni rat Coco Chanel" je u utorak izlašla u SAD-u, a u njoj se tvrdi da je poznata modna kreatorica bila "anti-semit daleko prije nego su nacisti došli na vlast", te da je mrzila "sindikate, socijaliste, masone i komuniste", prenosi Daily Mail.

Coco Chanel je uvijek nijekala suradnju s nacistima, no godine koje je provela u egzilu u Švicarskoj od 1941. do 1954. obavijene su velom tajne. Vaughan, koji tvrdi da se u pisanju knjige oslanjao na brojne francuske, engleske, njemačke i američke arhivske spise, tvrdi da je Chanel u to vrijeme bila nacistički špijun za Abwehr, obavještajnu službu njemačkog glavnog vojnog stožera, te da je 1941. išla na zadatak u Španjolsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, u istom se periodu zaljubila u njemačkog časnika i nacističkog agenta, baruna Hansa Gunthera von Dincklagea zvanog "Spatz" (Strijela). Iako je u brojnim biografijama o Coco von Dincklage opisivan kao plejboj i bezopasni diplomat, Vaughan u knjizi tvrdi da je on bio špijun koji je komunicirao izravno s Josephom Goebbelsom.

Inače, kodno ime koje je Chanel koristila bilo je Westminster (po njenom bivšem ljubavniku Vojvodi od Westminstera), a u spisima je zavedena kao agent F-7124.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članak:

arti-201007190036006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo