Čestitajmo Animafestu 40. godina postojanja – čestitkom!

Svjetski festival animiranog filma Animafest Zagreb ove godine slavi 40 godina svoga postojanja.

20.4.2012.
13:02
VOYO logo

Dobrodošle su baš sve tehnike kojima se želite i možete izraziti i sve veličine. Uvjeti su da čestitka bude napravljena na papiru te da u festivalski stožer stigne do 25. svibnja 2012.

Adresa za slanje čestitki je: Svjetski festival animiranog filma Animafest Zagreb Hulahop Nova Ves 18/3 10 000 Zagreb, Hrvatska

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čestitke dragih festivalskih prijatelja, autora pobjedničkih filmova na bivšim izdanjima ili pak konkurenata na ovogodišnjem festivalu poput Joanne Quinn, Kojija Yamamure, Mirai Mizue, Rastka Čirića, Alexei Alexeeva, Lie... na putu su prema Zagrebu. Sve pristigle čestitke izložiti će se u predvorju kina Europa gdje će se moći razgledati za vrijeme festivala od 29. svibnja do 3. lipnja.

Animafest u u kinima Europa, Tuškanac i Movieplex

Ovogodišnje izdanje Animafesta Zagreb održati će se od 29. svibnja do 3. lipnja u kinima Europa, Tuškanac i Movieplex. Nakon prošlogodišnjeg dugometražnog izdanja, na redu je izbor najboljih i najzanimljivijih kratkometražnih animiranih filmova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među 138 autora filmova iz programa konkurencije, u kojima ćemo vidjeti kreativnu kremu kratke forme i najnovije filmove majstora animacije, našlo i sedam domaćih autorica i autora: Simon Bogojević Narath ("Cvijet bitke"), Marko Meštrović ("Zašto slonovi?"), Dalibor Barić ("Nova hipi budućnost"), Petra Zlonoga ("Lisica"), Alen Vuković ("Koko i duhovi'', traileR) i hrvatske autorice Ivana Bošnjak i Lea Vidaković koje na Animafestu gostuju s norveškim filmom "Prekrižene haringe". Mnogi će se domaći autori svojim radovima predstaviti u programu dječjih filmova ili Hrvatskoj panorami.

Pripremljen je raznovrsan popratni filmski program među kojim se ističu programi 3D stereoskopskih umjetničkih filmskih produkcija i nove talijanske animacije te programi radova europskih škola animacije (umjetničke škole Turku i filmskih akademija u Baden-Wuerttembergu i Poznanu).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Program Strange Fruits predstavit će vrhunski izbor filmova izvrnutog i čudnog humora, filmova koji su se pojavili u posljednjih nekoliko godina i zavladali kao pravi stilski val na animacijskoj sceni, a program 3 x 3 predstavit će po tri rada trojice autora filmova iz Velikog natjecanja po izboru umjetničkog direktora festivala Daniela Šuljića.

Među programske zanimljivosti ubrajamo i projekcije svih dosadašnjih Animafestovih pobjednika te retrospektivu radova pionira nezavisnog animiranog filma i jednog od prvih japanskih animatora koji se proslavio i na Zapadu Yojia Kuria, dobitnika ovogodišnje Animafestove nagrade za životno djelo. Njega možemo nazvati i kumom festivala jer je bio na sastanku ASIFA-e kada je Zagrebu dodijeljena licencija za osnivanje Animafesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz filmski program pripremljen je i raznovrsni popratni program s izložbama, koncertima, predstavljanjima stručne literature i vrijednim razgovorima s autorima filmova iz programa.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo