Ćerka je tati najbolji model (FOTO)

Samouki australijski fotograf Bil Gekas nagrađen zahvaljujući portretima svoje mezimice

6.3.2013.
22:35
VOYO logo

Kao fotograf-amater, Australijanac Bil Gekas je do sada snimio mnoge portrete, ali su najveću pažnju javnosti privukle fotografije njegove petogodišnje ćerkice.

Inspirisan klasičnim umetničkim delima, kao što je Vermerova "Devojka sa bisernom minđušom", ovaj samouki fotograf je napravio upečatljive portrete koji odišu emocijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošle godine, njegov rad je nagrađen prestižnim priznanjem "International Loupe Award", koje mu je dodeljeno upravo za najbolji portret.

- Činjenica da sam prošle godine osvojio tu nagradu zaista mi mnogo znači, jer je u konkurenciji bilo još mnogo talentovanih fotografa. Doduše, da li će vam se fotografija dopasti ili ne, jeste subjektivna stvar, a pretpostavljam da su se moji radovi tog dana dopali žiriju - kaže za Bil Gekas za Blic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fotograf iz Melburna je fotoaparatom počeo da barata iz čiste zabave i nije znao da će se drugima njegova dela toliko dopasti.

- I dan danas se trudim da fotografiju ne shvatam suviše ozbiljno. Za mene je to vid zabave koji praktikujem s vremena na vreme - kaže Gekas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gekas ističe da njegova ćerka uživa u svakom fotografisanju i obožava da oblači različite kostime.

- Snimamo samo jednom u par nedelja, tako da to ne predstavlja obavezu. Fotoaparat je pred njom svega deset minuta i za to vreme se oboje odlično provodimo. Ipak, nisam imao nameru da prikažem baš svoju ćerku, već da napravim univerzalnu predstavu deteta u priči - kaže Gekas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Australijanac je do sada učestvovao samo u grupnim izložbama, ali do kraja godine planira da predstavi i samostalnu.

Foto: Bil Gekas

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo