Brojni književnici iz Hrvatske i inozemstva na 20. Galovićevim jesenima

U Gradu Koprivnici održana je konferencija za novinare na kojoj je predstavljen program 20. Galovićeve jeseni, međunarodnog festivala književnosti.

1.10.2013.
15:35
VOYO logo

Uz domaće autore Božidara Brezinščaka Bagole, Josipa Cvenića, Mirka Ćurića, Andrijane Kos-Lajtman, Vjekoslava Prvčića i Rikarda Staraja, na festivalu gostuju i ugledne književnice Claude Ber iz Francuske i Ljudmila Snitenko iz Rusije te pjesnici Milosz Kamilo Manasterski (Poljska), Simone Mocenni Beck (Italija) i Ivo Frbežar (Slovenija).

Na festivalu će gostovati i Muriel Calvet, ravnateljica Fondacije Saint-John Perse, koja se bavi djelom i ostavštinom tog francuskog nobelovca, a koja će nam predstaviti francusku književnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finalisti za nagradu Fran Galović

Objavljeni su i finalisti za nagradu Fran Galović. U finalu se, kao i prijašnjih godina, našlo sedmero autora. To su: Boris Domagoj Biletić: Istarski pisci i obzori (književna studija), Mirjana Buljan: Zamračenje (roman), Mirko Ćurić: Braća u poniženju (priče), Mihaela Gašpar: Mitohondrijska Eva (roman), Dražen Ilinčić: Posljednji korak (roman), Antun Jozing: Mrtvi se ne vraćaju (roman) i Delimir Rešicki: Dronjci na hrpi (autobiografske priče).

Objavljeni su i dobitnici triju nagrada Fran Galović za kratku priču na temu identiteta. Dobitnici su, abecednim redom: Marica Betlehem Cecelja za priču Virtualni krug, Matija Ivačić za priču Znam, ne znam i Silvija Šesto za priču Mjesto na kojem me okrznuo čovjek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjednik natječaja, kao i dobitnik druge odnosno treće nagrade bit će proglašeni na završnoj večeri 26. listopada 2013., kada će biti proglašeni i dobitnici nagrade Fran Galović za najbolju knjigu zavičajne tematike te pobjednik natječaja Mali Galović za učenike osnovnih i srednjih škola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo