'Borimo se protiv novih vjetrenjača ljudske pohlepe i zlobe'

Nakon prepirki oko lokacije na kojoj će se predstava izvesti, premijera Don Quijota obećaje uzbudljiv kazališni tjedan u Rijeci.

4.7.2014.
15:10
VOYO logo

Cervantesov klasik "Don Quijote", središnje događanje na ovogodišnjim Riječkim ljetnim noćima, predstava je u režiji i dramatizaciji Kokana Mladenovića i izvodit će se ambijentalno na Principiju - Arheološkom parku u riječkom Starom gradu, premijerno u subotu, 5. srpnja 2014., a potom i 7, 8, 10. i 11. srpnja s početkom u 21.30 sati.

"Ansambli HNK Ivana pl. Zajc udružili su se u nastojanju da ovog slavnog junaka izvedu na scenu, promatrajući slavnu Cervantesovu priču iz današnjeg kuta, vezujući je za sudbinu grada Rijeke, nove okolnosti i nove vjetrenjače ljudske pohlepe i zlobe protiv kojih se valja boriti", kaže redatelj Kokan Mladenović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suvremeni riječki Don Quijote

Nova produkcija HNK Ivana pl. Zajca postavlja mnoga neugodna pitanja i daje jedan odgovor - Don Quijote je živ, samo ga treba prepoznati u sebi, dodaje redatelj.

Naime, u ovoj predstavi Don Quijote je profesor arheologije koji je sav svoj život posvetio istraživanju Trsatske gradine, a koju novi moćnici žele srušiti kako bi, zbog novca i dobitka, na tom mjestu izgradili vjetropark, suvremene vjetrenjače, pritom uništivši simbol jednog grada. Pokušaj da se odupre "vjetrenjačama" Don Quijotea odvodi u ludnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naslovnu ulogu Don Quijotea tumači Damir Orlić, a ulogu Sancha Panze Igor Kovač. U predstavi glume i Nika Mišković u ulozi Dulcinee del Toboso, Jelena Lopatić u ulozi Liječnice, Tanja Smoje kao Vojvotkinja, Jasmin Mekić kao Sanson Carrasco, Mirko Soldano Kao Conte te Denis Brižić u ulozi Opata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo