Bilo je to 'vrijeme koje nas je mazilo, a onda zgazilo'

Dokumentarni film Orkestar redatelja Pjera Žalice, o legendarnoj sarajevskoj grupi Plavi orkestar, doživjet će svoju medijsku pretpremijeru u Rovinju na Weekend Media Festivalu.

14.9.2011.
17:14
VOYO logo

Orkestar je dobio nagradu za najbolji film i najbolju režiju na nedavnom 2. Starigrad Paklenica Film Festivalu, a nakon službene hrvatske premijere u Zagrebu predstoji mu prikazivanje na međunarodnim festivalima i regionalna distribucija.

Koautor filma je Saša Lošić, frontman Plavog orkestra, koji će uz redatelja, prisustvovati pretpremijeri u Rovinju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Film je sniman u Ljubljani, Beogradu, Sarajevu i još nekoliko europskih gradova.

Kako kaže redatelj Pjer Žalica, ovo je film o intimnom putovanju kroz vrijeme koje nas je mazilo, a onda nas je zgazilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Zborska pjesma o ambijentu i okolnostima koji guše glas u grlu, ali – mora se živjeti i pjevati… I zato ovo nije priča o lošim vremenima, nego o dobrim ljudima. Ljudima koji i u najtežim okolnostima pronalaze snagu i poticaj za kreativno djelovanje i vjeru u bolje sutra', ističe Žalica.

Kao svjedočanstvo fascinantne 25-godišnje karijere banda koji je preživio promjene generacija, vrijednosnih i političkih sustava, a ostao dosljedan sebi, film Orkestar uključuje više od stotinu osoba koje su obilježile to vremensko razdoblje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među njima su glazbenici Goran Bregović, Nikša Bratoš, Elvis J. Kurtović i Severina, glumci Dragan Bjelogrlić, Branko Đurić, Rade Šerbedžija i Bogdan Diklić, književnici Abdulah Sidran, Filip David i Miljenko Jergović, legendarni nogometaš i trener Ivica Osim, te mnogi drugi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo