Bandić kino Europa daruje Srpskoj pravoslavnoj crkvi?

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, navodno, namjerava vlasništvo nad kinom Europa prepisati Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Hrvatskoj.

17.8.2012.
11:15
VOYO logo

Neslužbeno se doznaje da Milan Bandić, navodno, namjerava vlasništvo nad kinom Europa prepisati Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Hrvatskoj (SPC), odnosno Mitropoliji zagrebačko-ljubljanskoj.

Navodno je u tijeku prijenos vlasništva, doznaje H-alter navodeći da je riječ o kompenzaciji zbog prijenosa kina Zagreb Tomislavu Horvatinčiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Europa mora ostati u istoj funkciji

Napominje se da Bandić iz više razloga želi kino Europa prepisati Srpskoj pravoslavnoj crkvi. Naime, ne mora smišljati izvor financijske naknade, a naruku mu ide i da novi vlasnik ne smije promijeniti svrhu prostora. Budući da je kino Europa spomenik kulture, dakle, ono zakonski mora ostati u istoj funkciji.

Boris T. Matić, direktor Zagreb Film Festivala, ugovorni korisnik kina Europa, koji je inicirao akciju s epilogom javnoga gradskog otkupa tog jedinstvenog prostora, kaže za H-alter:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ne znam je li vijest istinita, ZFF ima ugovor o najmu za idućih sedam godina, dok o vlasništvu mi ne odlučujemo. No, kad su posrijedi općenito crkva i kino, ne mogu a da se ne sjetim tragične sudbine zagrebačke Kinoteke jednom kad je pala u ruke kleru'', rekao je Matić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo