29 dana ljubavi i filma!

Iako je prevladavajuća boja veljače svakako crvena, najkraćim mjesecom u godini jednako dominiraju i filmske vrpce (dodjela Oscara i drugih prestižnih filmskih nagrada).

15.2.2012.
12:58
VOYO logo

Svaki čovjek ima svoj film koji čuva u sjećanju kao prijatan doživljaj, uzbuđenje, iluziju, san, vrijeme i zadovoljstvo. Petar Volk

Ako želite potražiti svoj film, najbolje bi bilo posegnuti za Antologijom filma (u dva sveska), Petra Volka, jer ćete u njoj pronaći mnoštvo kultnih filmova – a među njima možda i svoj. A naša vam filmska polica nudi još mnogo zanimljivog štiva: naučite kako se stvara film, kako montirati film, kako se našminkati za određene godine, vremensko razdoblje ili nacionalnost, upoznajte film od A do Ž... I svakako provjerite imamo li iz Biblioteke Umetnost ekrana (značajna djela suvremene teorije filma) ono što vam možda nedostaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također se možete i nakratko vratiti u prošlost listajući i čitajući stare filmske časopise, kao što su Filmski svet ili Novela film. Prisjetite se filmskih događaja iz polovine prošloga stoljeća, pratite stare filmske novosti, pročitajte filmske/modne savjete poznatih glumica čitateljicama, kao i filmske priče. Ili u prošlost otputujte s 8 mm dokumentarnim filmom iz života i rada predsjednika Tita, koji se nalazi uz knjigu Tito. Riječ i djelo 1941-1971 Tihomira Stanojevića.

Ako ste pogledali neku filmsku adaptaciju i pitate se kakva je priča u svom izvornom, pisanom obliku, potražite književni predložak kod nas! Provjerite je li bolji film ili knjiga, bilo da je riječ o klasicima, kao što su Prohujalo s vihorom (1430-10-1), Doručak kod Tiffanyja (706-11-8), Ptice umiru pjevajući (382-10-23) ili Kvaka 22 (107-12-9), bilo da je riječ o recentnijim filmskim hitovima – Bourneova nadmoć (328-09-2), Jedi, moli, voli (1482-10-5), Sumrak (50-12-33), Koko i duhovi (103-12-5)...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A budući da je veljača i mjesec ljubavi (možda vaše filmske večeri uključuju i društvo drage osobe), nismo zaboravili ni na to. Stoga vam do 19. veljače, u tjednu Valentinova, darujemo 25% popusta prilikom kupovine u našoj internetskoj trgovini!

Darežljivi smo bili i na Facebooku te u nagradnoj igri za Valentinovo podijelili pet vrijednih nagrada! Pratite nas redovito kako ne biste propustili sljedeću priliku za osvajanje nagrade!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo