Stožer civilne Zadarske županije poslao je upute ugostiteljima. Dali su preporuke kako organizirati obiteljska okupljanja, ali i kako postići ograničenje broja posjetitelja.
Vlasnici restorana i konoba i drugih ugostiteljskih objekata kod kojih se organiziraju obiteljska okupljanja (rođendani, krizme, pričesti, krštenja itd.) do 25 osoba mogu imati više grupa koje trebaju biti fizički odvojene jedna od druge. Broj grupa ovisi o kvadraturi prostora.
Ograničenje broja posjetitelja može se postići na način da se na raspolaganje stavi onaj broj stolova koje je moguće postaviti tako da su stolovi međusobno udaljeni najmanje 1,5 metar.
Razmak između pojedinih grupa posjetitelja mora biti jasno fizički odvojen kako bi se izbjegao međusobni doticaj grupa te da funkcioniraju kao neovisne grupe. Predlaže se minimalno pet metara.
Podsjetili su i kako je HZJZ dao preporuke za čišćenje i dezinfekciju nakon odlaska gostiju na svojim stranicama.