objavio mvep / Deseci hrvatskih državljana vratili se u zemlju iz kriznih žarišta koronavirusa

Image
Foto: AP

Iz Barcelone je u Hrvatsku vraćeno 11 državljana, 29 iz Madrida, a 13 je u nedjelju vraćeno iz austrijske pokrajine Tirol

30.3.2020.
15:32
AP
VOYO logo

Više desetaka hrvatskih državljana je, posredstvom hrvatskih diplomatsko-konzularnih predstavništava, vraćeno u zemlju iz brojnih žarišta epidemije koronavirusa, stoji u priopćenju ministarstva vanjskih poslova objavljenom u ponedjeljak.

Iz Barcelone je u Hrvatsku vraćeno 11 državljana, 29 iz Madrida, a 13  je u nedjelju vraćeno iz austrijske pokrajine Tirol, stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povratak 20 hrvatskih državljana omogućen je također u nedjelju iz New Delhija, preko Frankfurta, dok se sedam hrvatskih državljana vratilo s Kube, 16 iz Perua te jedan iz Bolivije

Također je osiguran povratak hrvatskih državljanja iz Češke, gdje su se nalazili na liječenju, te odlazak novih pacijenata iz Hrvatske u Češku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U priopćenju se ističe da hrvatska diplomatsko-konzularna predstavništva u zemljama izvan EU-a imaju ulogu koordinacije zbog hrvatskog predsjedanja Vijećem EU-a pa je, primjerice, generalni konzulat RH u Dubaiju osigurao polazak zrakoplova s državljanima EU-a zadržanima u tranzitu, koji je stigao iz Dubaija u Zagreb.

U tom su zrakoplovu bila 32 hrvatska državljana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svjesni većeg broja sezonskih radnika, koji su se zatekli u otežanim situacijama, nadležna diplomatsko-konzularna predstavništva također pokušavaju pronaći najbolje rješenje za njihov povratak", stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo