Kiselite krastavce a ne facu

Ukiselite krastavce u trenu

4.10.2012.
11:06
VOYO logo

KLASIČNI UKISELJENI KRASTAVCI 8 malih krastavaca 1½ šalice bijeloga vinskog octa 3 češnja češnjaka, očišćena i zdrobljena 1 žlica soli 1½ žlica šećera 15 zrna crnog papra 5 grančica kopra (izostavite ih ako radite neku od varijacija dolje)

Krastavce narežite po dužini, svaki na četiri komada, i stavite u manju staklenku. U srednje velikom loncu na srednje jakoj vatri zakipite vinski ocat, češnjak, sol, šećer i zrna crnog papra. Prelijte taj kipući rasol preko narezanih krastavaca u staklenki i dodajte grančice kopra. Ostavite da se krastavci ohlade na sobnu temperaturu. Zatim zatvorite staklenku i ostavite u hladnjaku preko noći kako bi se okusi proželi. U hladnjaku će trajati otprilike 2 tjedna. Ukusni su u hamburgerima i sendvičima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ZA PROMJENU, DODAJTE OVE SASTOJKE U RASOL

KOREJSKI KISELI KRASTAVCI 2-4 žličice zdrobljenoga crvenog papra 2 dodatna češnja češnjaka, zdrobljena 2 ljutike, tanko narezane 2 žličice šećera 1 žličica prženih sjemenki sezama (za posipanje prije posluživanja) Ukusni su uz korejski roštilj i hladnu tjesteninu sa sezamom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MEKSIČKI KISELI KRASTAVCI 2 žličice sjemenki kima 2-3 jalapeno papričice, tanko narezane 1 crveni luk, tanko narezan 1 žličica soli Ukusni su uz taco.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo